Op deze pagina vind je algemene- en informatie over dansles bij UNIque Dance. Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie:

Heb je niet de informatie gevonden waarnaar je opzoek was, stel dan je vraag door een mailtje aan ons te sturen. Je vindt de gegevens op onze Contactpagina

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Algemeen
UNIque Dance wordt gerund door Arno Doorn en Cor Besseling. In 2000 is UNIque Dance opgericht door Arno als werkgroep van het COC-Zwolle. Er was een behoefte om dames- en herenparen de gelegenheid te geven om dansles te volgen. Dames- en Herenparen worden ook wel UNI-paren of Same-Sex couples genoemd. De voorganger van UNIque Dance, ZwolRoom, was ergens in 2000 opgehouden te bestaan.

Van 2000 tot 2005 werden de danslessen in het COC van Zwolle gegeven. Sinds september 2005 worden de lessen verzorgd in Café/Restaurant "De Vrolijkheid" in Zwolle-Noord. Hier hebben we de beschikking over een mooie ruime dansvloer en als uitwijk een kleinere zaal.

Bij veel 'reguliere' dansscholen is het vaak wel mogelijk om als damespaar danslessen te volgen. Herenparen worden vaak niet toegestaan of niet gewaardeerd. Ook al worden bij een 'reguliere' dansscholen UNI-paren toegelaten, voelen veel paren zich toch een vreemde eend in de bijt.

Daarnaast vereist het lesgeven aan UNI-paren een andere kijk op het ballroomdansen. Je hebt namelijk niet de traditionele rolverdeling van Heer en Dame. Daarnaast zijn veel choreografieën oorspronkelijk ontwikkeld voor een heer óf een dame. Veel bewegingen die hier bij horen passen natuurlijk niet bij bijvoorbeeld een herenpaar. Verder spreken we bij UNI-paren niet van de dame- of heer rol maar van volger en leider.

Naast de dames- en herenparen zijn ook de gemengde paarvormen van harte welkom om les te volgen bij UNIque Dance. Met een gemengd paar wordt bedoeld een danspaar wat bestaat uit een heer en een dame.  Het maakt bij UNIque Dance niét uit wie van de twee de leiding heeft!

Dansles bij UNIque Dance is een gezellige tijdsbesteding. Een lekker avondje uit, waar je weer eens andere mensen tegenkomt.  Door het leren dansen in een plezierige, ongedwongen sfeer, zal het aanleren van een dans geen probleem zijn.

Tijdens de danslessen krijg je uiteraard les in de diverse dansen, de danshouding, danstechnieken, etc.

terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste danscursus
Tijdens je eerste (beginners) danscursus worden je alle basisbeginselen van het dansen bij gebracht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld:

De dansen die je tijdens deze eerste cursus leert zijn:

De beginnerscursus is geschikt voor iedereen die nog nooit gedanst heeft of vroeger heeft gedanst en graag een opfriscursus wil doen.

Aan het eind van de cursus wordt afgedanst, waarbij het Brons certificaat kan worden behaald.

terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gevorderden cursus

Wanneer je al kunt dansen of je hebt de eerste cursus gedaan, dan kun je verder gaan met de gevorderden cursus.

Naast een herhaling van de basisbeginselen en de dansen uit de beginnerscursus wordt er verder in gegaan op danstechnieken en worden in deze dansen nieuwe variaties geïntroduceerd.

Verder staan een aantal nieuwe dansen op het programma:

De gevorderden cursus is geschikt voor mensen die de beginnerscursus hebben voltooid of al kunnen dansen.

Ook deze cursus wordt afgesloten met het afdansen, waarbij het Zilver certificaat kan worden behaald.

terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergevorderden cursus

Wanneer je twee of meer cursussen bij ons hebt gevolgd, dan val je onder de vergevorderden.

Ook deze groep start met de herhaling van de geleerde dansen (wat er dan al acht zijn). Verder staan de twee laatste ballroom dansen op het programma (onder voorbehoud):

De vergevorderden cursus is geschikt voor mensen die de gevorderden cursus hebben gedaan of al meerdere jaren dansen.

Ook deze cursus wordt afgesloten met het afdansen, waar bij het Zilver-ster of Goud certificaat kan worden behaald.

terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leslocatie


UNIque Dance geeft les op een locatie die volgens ons perfect bij UNIque Dance past:  Café, Restaurant, Zalen De Vrolijkheid.

De Vrolijkheid staat in Zwolle-Noord vlak naast de oprit naar de snelweg A28 (afslag Noord) en beschikt over 2 zalen. Een kleine zaal met een vloeroppervlakte van ongeveer 100m2 en een grote zaal met ruim 220m2 vloeroppervlakte. Verder is er een gezellig café met de mogelijkheid om een hapje te eten & te drinken én gratis parkeerruimte naast het pand.

Hier de adresgegevens:

De Vrolijkheid
Oude Meppelerweg 3
8024 AB Zwolle

Tel : 038-4543432
Fax: 038-4529774
 


 
Klik hier voor een
foto van De Vrolijkheid


Klik hier voor de route
naar De Vrolijkheid

terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lidmaatschappen dansorganisaties
UNIque Dance is aangesloten bij een aantal dansorganisaties. Deze organisaties behartigen de belangen van (wedstrijd)dansers en dansscholen. De dansorganisaties waar UNIque Dance bij aangesloten is, zijn:

Equality dancE is de belangen vereniging met als doelstelling om het ballroomdansen, beter bekend onder de naam ‘stijldansen’, voor damesparen en herenparen te bevorderen.  Equality dancE is weer lid van de EGLSF (European Gay and Lesbian Sport Federation). Equality dancE heeft in 2005 de danswedstrijden van de Eurogames in Utrecht georganiseerd.
De Algemene Nederlandse Dans Onderwijs Societeit (ANDOS) is een van de grotere dansbonden binnen Nederland en de eerste bond die al sinds 1984 uniparen toelaat op wedstrijden. De ANDOS is lid van de European Amateur Dance Organization (EADO) en sinds kort lid van de International Dance Union (IDU). De IDU is bezig met een lidmaatschap van de WD&DSC (World Dance and Dance Sport Counsil), de wereldbond t.a.v. dansen.
De European Same-Sex Dance Association.
Op zondag 18 februari 2007 is in Londen door meer dan 50 leden uit 8 Europese landen de European Same-Sex Dance Association (ESSDA) opgericht. Nadat al meer dan tien jaar internationaal wedstrijden voor same-sex dansparen worden georganiseerd, is er nu een internationale koepelorganisatie voor deze discipline.

terug