Beginners – Bronscursus


Informatie

Zoals bij iedere sport of hobby, moet je ergens beginnen. Bij het stijldansen is dat niet anders. Bij je deze cursus krijg je in ieder geval de volgende dansen: Wals, Tango, Quickstep, Cha Cha, Rumba, Jive en Discofox. 

Uiteraard worden eerst de verkeersregels uitgelegd, de danshouding en de basispassen per dans. Wanneer deze er goed in zitten, dan worden alle dansen uitgebreid met variaties. Denk bijvoorbeeld aan een links- of rechtsom gaande draai, een kruispas of een gezamelijk tussendoor stap beweging.

Omdat iedere dans zijn eigen basis en variaties heeft, beginnen we de eerste les met twee van de dansen. In de loop van de cursus proberen we iedere les een nieuwe dans of een variatie te geven.

Zo blijven de lessen interessant. Natuurlijk word alles voldoende herhaald, zodat iedereen het goed kan aanleren.

We hebben deze cursus in tweeën opgedeeld. Het eerste deel wordt tot aan de Kerstvakantie gegeven (+/-12 lessen).  Mocht je na dit eerste deel toch willen stoppen, dan kan dat. 

Het tweede deel, ook wel de Brons cursus genoemd, start aansluitend op deel 1 in het nieuwe jaar (+/-18 lessen). Dit gedeelte kan alleen gevolgd worden wanneer de beginnerscursus ook is gevolgd.

Mocht je geen danspartner hebben, dan kun je je ook als single opgeven. We kunnen helaas niet garanderen dat we een danspartner voor je hebben, dus mocht je binnen je vrienden-/kennissenkring iemand kunnen vinden zou dat ‘handig’ zijn. Verder zou je via Danspartner.nl een oproepje kunnen plaatsen.

Mocht je een les uitwillen proberen, dan kan dat. De eerste les van de cursus geldt als proefles. Is stijldansen tóch niets voor je, dan hoef je deze les niet te betalen. Wil je door, dan geldt dit als de eerste les van de cursus.

Wil je op (proef)les, vul dan het aanmeldformulier in.

Kosten

De volledige beginners/bronscursus bestaat uit 30 lessen, verdeeld over twee gedeeltes. Het is mogelijk om alleen het eerste gedeelte te doen en later te besluiten om ook het tweede gedeelte te doen. Instromen in het tweede gedeelte zonder danservaring is niet mogelijk.

De eerste les van de beginnerscursus is een gratis proefles.

Deel 1: 12 lessen (tot de Kerstvakantie) voor €90,- per persoon.*

Deel 2: 18 lessen start ná de Kerstvakantie voor €135,- per persoon.*

Tijdens  reguliere schoolvakanties wordt er normaliter geen lesgegeven.

De lessen duren 60 minuten. We houden geen pauze tijdens de les. Voor of na de les kan in het café van de Enk wat gedronken worden.

Instromen in Deel 2 zonder danservaring is niet mogelijk!

Tijden en locatie

– Woensdag 21.00 – 22.00u – Gymzaal in de Enk*

en/of

– Vrijdag 19.30 – 20.30u – Zaal 5 in de Enk *

De lessen voor seizoen 2024-2025 starten in september week 39.

Tips

*Kosten, tijden en locatie zijn onder voorbehoud, afhankelijk van het aantal deelnemers en van evt. Covidmaatregelen.