Cursussen


 Vanaf 25 september 2023 starten we met de volgende cursussen

 • Beginners/Bronscursus
  Deze cursus start in september en bestaat uit 2 gedeeltes. Het eerste gedeelte van 12 lessen is de beginnerscursus en aansluitend de Bronscursus van 18 lessen. De totale cursus leert een goede basis aan in 7 verschillende dansen. Uiteraard ook met diverse leuke figuren en variaties. Deze cursus wordt op woensdag en/of vrijdag gegeven.  Klik hier voor meer informatie.
 • Zilver cursus
  Voor iedereen die een beginnerscursus stijldansen heeft gedaan. Deze cursus is ook geschikt voor ‘herintredende’ dansers, die vroeger op stijldansles hebben gezeten en dit weer willen oppakken. Deze cursus wordt op maandag gegeven.
    Klik hier voor meer informatie.
 • Zilver-Ster cursus
  Deze cursus sluit aan op de Zilver cursus en wordt op donderdag gegeven. Instromen kan voor dansers die al langer dansen.  Klik hier voor meer informatie.
 • Gevorderden cursus
  Voor (ver)gevorderden dansers hebben we een gezamelijke cursus met de Zilver-Ster. Geschikt voor dansers die al langer dansen. Dit is qua niveaus een gemengde groep. Deze cursus wordt op maandag gegeven. 
  Klik hier voor meer informatie.

 • Beginnerscursus Januari 2024
  Voor iedereen die wil leren dansen is deze cursus geschikt. Alle basispassen en technieken krijg je tijdens deze cursus. Deze cursus wordt op donderdag gegeven en start in januari 2024.  Klik hier voor meer informatie.

Voor iedere cursus geldt dat de eerste les van de cursus een proefles is bij een nieuwe aanmelding. Deze is dus gratis en bedoeld om met elkaar én natuurlijk met het stijldansen kennis te maken.

De dansen

Stijldansen, ook wel ballroomdansen genoemd, is op gebouwd uit twee hoofdstijlen: Standaard en Latin. Iedere stijl omvat 5 dansen.

De Standaarddansen zijn rondgaande dansen, waarbij het danspaar tegen de klok in de dansvloer rond gaat. De dansers staan hierbij (liefst) tegen elkaar in een mooie, strakke houding. (Klik hier voor meer informatie.)

Latin dansen zijn meer stationaire dansen, die voornamelijk op één plek blijven. Bij deze dansen zijn de heupbewegingen veel meer van belang en is er meer afstand tussen de dansers. (Klik hier voor meer informatie.)

Bij de bronscursus worden de volgende Standaard en Latin dansen aangeleerd:

 • Wals
 • Tango
 • Quickstep
 • Cha Cha
 • Rumba
 • Jive

Bij de Zilvercursus komen de Slow Foxtrot en Samba erbij en vanaf Zilver-Ster de Weense Wals en Paso Doble.

Naast deze dansen bestaan natuurlijk nog allerlei andere populaire dansen of dansstijlen. Denk bijvoorbeeld aan Salsa, Argentijnse Tango of Mambo.

Bij UNIque Dance wordt ook de DiscoFox gegeven v.a. de beginners/bronscursus. Dit is een gemakkelijk aan te leren dans, die vooral in Duitstalige gebieden erg populair is en op veel moderne muziek gedanst kan worden.Dansen is leuk en gezellig, jong tot oud kan hier van genieten.

Wil je leren dansen of je kunt al dansen en je wilt verder, dan ben je bij ons aan ’t juiste adres.

Schrijf je in voor een van de cursussen.

Aanmelden  <
Eerste les gratis!