Cursussen


Vanaf week 39, september 2024 starten we met de volgende cursussen, inschrijven is al mogelijk.

Voor iedere cursus geldt dat de eerste les van de cursus een proefles is bij een nieuwe aanmelding. Deze is dus gratis en bedoeld om met elkaar én natuurlijk met het stijldansen kennis te maken.

De dansen

Stijldansen, ook wel ballroomdansen genoemd, is op gebouwd uit twee hoofdstijlen: Standaard en Latin. Iedere stijl omvat 5 dansen.

De Standaarddansen zijn rondgaande dansen, waarbij het danspaar tegen de klok in de dansvloer rond gaat. De dansers staan hierbij (liefst) tegen elkaar in een mooie, strakke houding. (Klik hier voor meer informatie.)

Latin dansen zijn meer stationaire dansen, die voornamelijk op één plek blijven. Bij deze dansen zijn de heupbewegingen veel meer van belang en is er meer afstand tussen de dansers. (Klik hier voor meer informatie.)

Bij de bronscursus worden de volgende Standaard en Latin dansen aangeleerd:

  • Wals
  • Tango
  • Quickstep
  • Cha Cha
  • Rumba
  • Jive

Bij de Zilvercursus komen de Slow Foxtrot en Samba erbij en vanaf Zilver-Ster de Weense Wals en Paso Doble.

Naast deze dansen bestaan natuurlijk nog allerlei andere populaire dansen of dansstijlen. Denk bijvoorbeeld aan Salsa, Argentijnse Tango of Mambo.

Bij UNIque Dance wordt ook de DiscoFox gegeven v.a. de beginners/bronscursus. Dit is een gemakkelijk aan te leren dans, die vooral in Duitstalige gebieden erg populair is en op veel moderne muziek gedanst kan worden.Dansen is leuk en gezellig, jong tot oud kan hier van genieten.

Wil je leren dansen of je kunt al dansen en je wilt verder, dan ben je bij ons aan ’t juiste adres.

Schrijf je in voor een van de cursussen.

Aanmelden  <
Eerste les gratis!